О женщинах

Секрети мурашиної кислоти для використання у косметиці

Лікувальна сила мурашиної кислоти відома людству здавна. Цей органічний компонент часто використовувався знахарями, котрі на його основі готували цілющі бальзами та мазі, здатні втамовувати біль. В косметології також можна зустріти препарати, виготовлені на основі мурашиного екстракту, який у невеликих дозах корисний для організму і виступає у якості антисептику.

Корисні властивості мурашиної кислоти: використання в косметології

Найчастіше мурашиний екстракт входить до складу препаратів, призначених для лікування вугрових висипів. Саме в цій області косметології кислота зарекомендувала себе найбільш дієвою, адже здатна впоратися навіть зі складними випадками.

Використання препаратів на основі мурашиної кислоти сприяє максимальному очищенню шкіри, дезінфекції та боротьбі із запальними процесами на обличчі. Єдине правило, яке потрібно пам’ятати під час лікування – не варто забувати про інтенсивне зволоження. Оскільки екстракт може сильно пересушувати дерму, придбайте крем, який підходить вашому типу шкіри і регулярно наносьте його на подразнені ділянки.

Щоб придбати засіб на основі мурашиної кислоти, відвідувати магазин косметики не обов’язково. Побороти вугрові висипи можна і за допомогою 70% розчину, який продається в кожній аптеці. При цьому використання препарату у якості лосьйону має свої нюанси:

  • Розчин не підходить для сухої та чутливої шкіри;
  • Наносити засіб після очищення шкіри скрабом не рекомендується;
  • Щоб запобігти подразненню, варто комбінувати нанесення кислоти із лосьйоном більш м’якої дії;
  • Тривалість лікування залежить від результату, якого необхідно досягти.

серія "Азія" у vigor

У країнах Східної і Центральної Азії на основі мурашиної кислоти виробляють спеціальне масло, яке можна зустріти і в українських інтернет магазинах косметики. При тривалому використанні такий препарат видаляє небажане волосся, повністю знищуючи фолікули.

Якщо ви часто відвідуєте солярій, то не могли не звернути увагу на той факт, що до складу спеціального крему для засмаги входить той самий мурашиний екстракт. Справа в тому, що даний компонент сприяє інтенсивному розігріву шкіри – в результаті отриманий тон стає більш насиченим та стійким. В переліку компонентів антивікових кремів мурашину кислоту також можна зустріти, оскільки невеликі дози цього інгредієнту сприяють активізації клітинного обміну та регенерації.