Будь в курсе

Експертна оцінка вартості корпоративних прав

Експертна оцінка вартості корпоративних прав

Коли нам може знадобитись експертна оцінка вартості корпоративних прав www.khoriv.kiev.ua від компанії Хорив? Зрозуміло, що простому пересічному громадянину така робота не потрібна! І це очевидно! Послуга стосується саме юридичних і фізичних осіб, що мають відношення до якогось підприємства.

Потрібна дана робота частіше при злитті, виході одного із учасників або співзасновників бізнесу, прийняття управлінських рішень, для вирішення конфліктів, судових спорів та бухгалтерського обліку.

При виході одного із учасників, вартість визначається потрібно долі. Наприклад, учасник володів 25% всіх корпоративних прав. В такому випадку оцінка проводиться саме ¼ частини такої власності.

Буде корисно знати! Експертна оцінка акцій часто входить до такої послуги. Інформацію, яку потрібно надати незалежному фахівцю, що оцінює цінні папери, є схожою для визначення вартості корпоративних прав: баланс, фінансова звітність. Акції відносяться до цінних паперів, так само, як і векселі.

Скільки коштує експертна оцінка вартості корпоративних прав? Як замовити послугу?

Оціночна компанія «Хорив», що проводить роботи такого напрямку, стверджує, що середньої вартості на дані послуги просто не існує. Чому ж так сталося? Середня вартість на майонез є, на кілограм картоплі теж є, а на таку роботу немає. Добре, не будемо жартувати, адже ми тут про серйозні речі спілкуємось.

Щоб визначити вартість, потрібно ознайомитись із фінансовою складовою компанії. Проаналізувати баланс підприємства, дослідити фінансову звітність, а вже потім можна і назвати ціну роботи.

Всі підприємства різні і корпоративні права є в свої природі дуже унікальними, відмінними один від одного. Є, наприклад, підприємство, що має на балансі дві будівлі і один автомобіль, а також три столи і два ноутбуки. В іншій компанії на балансі знаходиться таке майно: п’ятдесят одиниць колісних транспортних засобів, два готельних комплекси, двісті п’ятдесят одиниць високотехнологічного обладнання. Зрозуміло, що визначення вартості другого підприємства буде складнішим, якщо порівнювати його із першим. І ціна роботи буде відрізнятися досить суттєво.

Радимо Вам прочитати статтю, що була написана експертами компанії «Хорив». ЇЇ легко знайти за цією адресою http://www.khoriv.kiev.ua/otsenka-korporatyvnyih-prav/.

Джерело: оценка-киев.укр — Експертний центр