Полезные советы

Як підтримати військових священиків?

Як підтримати військових священиків?

Упродовж останніх кількох років, коли здійснювалася військова агресія проти українського народу, Українська Греко-Католицька Церква стала однією з багатьох осередків єднання людей, заради допомоги й підтримки нашої армії.

Основною з цих місій церкви є завжди бути біля військових, надавати їм духовну підтримку у вигляді душпастирської опіки військового складу, організовувати релігійно-освітню роботу.

Для підтримки військових капеланів та забезпечення духовної підтримки українських воїнів був організований БО «Фундація Архістратига Михаїла».

Благодійна організація займається збором коштів, які скеровуються на:

  1. Підтримка роботи капеланів поміж військових підрозділів.
  2. Покривання витрат на транспорт задля відвідування родин військовослужбовців.
  3. Організація реабілітаційної діяльності для сімей полеглих.
  4. Практична робота для запобігання та подолання суїцидальних схильностей.
  5. Духовна та психологічна робота з ветеранами.
  6. Формування духовної витривалості військових.
  7. Сприяння збереженню сімей військовослужбовців.

БО «Фундація Архістратига Михаїла» прагне допомогти всім, хто постраждав під час війни – військовослужбовцям та їх сім’ям. Допомога благодійній організації стане суттєвою підтримкою для роботи військових капеланів. Це допоможе їм покривати затрати на транспорт, щоб вони завжди могли бути поруч з військовими, надавати їм духовну допомогу, забезпечувати всім необхідним для подолання психологічних наслідків участі у бойових діях, підтримувати поранених та родини полеглих.

Капелан повинен завжди бути готовий допомогти людині, яка потребує цієї допомоги і очікує її. Як правило, це може відбутися незалежно від часу, вдень або вночі, і відповідно це впливає на фізичний стан священика. Капелани повинні бути мудрими у висловленні своїх позицій, допомагати та підбадьорювати людей. Мета роботи військового священика – надихнути бійця, вселити в нього віру, яка допоможе йому вистояти в складних обставинах. А для цього необхідно вміти захищати самого себе від виснаженості.

Тому будь-яка допомога, в тому числі й матеріальна, вкрай важлива, адже військові капелани готові в небезпечних ситуаціях підтримувати наших військових і допомагати їм. Тож, якщо ви бажаєте внести свій вклад у допомогу військовим капеланам, ви можете особисто скласти вашу благодійну пожертву.

Сайт — https://www.kapelanstvo.ugcc.ua/dobrovilnapozhertva/