Хозяюшкам на заметку

Вибираємо матрац для дитини: корисні рекомендації

Щоб сон малюка завжди був міцним, а його хребет залишився у нормальному стані, йому варто купити матрац, який буде зручним. Але яким має бути краще спальне місце? Обговоримо це детально.

Сон дорослого повинен тривати не менше восьми годин. У випадку з дитиною вимагається більше часу — наприклад, учень початкової школи повинен спати по десять годин на добу. Експерти стверджують, що сон в незручній позі здатний привести до зайвої напруги м’язів — а це веде до проблем з кровотоком і хвороб хребта. Що бажає купити тут https://magdek.com.ua/ua/matrasi/detskie-matrasi/ дитячий матрац недорого потрібно шукати відповідну модель — таку, при якій скелет формуватиметься коректно. Один з основних моментів при купівлі — вік дитини.

  • Якщо малюкові ще немає трьох років — варто придивитися до безпружинних жорстких моделей. Використовуємо виключно наповнювача з натуральних матеріалів, хорошим варіантом стане кокосова койра.
  • Для дитини трохи старше варто купити безпружинну версію середньої жорсткості. У віці до 7 років активно розвивається опорно-руховий апарат.
  • Для старшого шкільного віку підходять ортопедичні двосторонні матраци, що відмінно підлаштовуються під організм дитини.

Різновиди і тип наповнювача

дитячі матрациЄ пружинні матраци. Рекомендуємо скористатися моделлю з блоком незалежних пружин. Це надійна конструкція, яка підтримуватиме хребет уві сні. Є і мінус у таких моделей — вони важать досить багато.

Якщо мають намір придбати безпружинну модель — звернете увагу на наповнювача. Багато різних видів, кожен має свої плюси і мінуси.

  • Кокосова койра. Це натуральний наповнювач високої жорсткості. Поширений в усіх видах матраців, робить їх жорсткіше. Хороший вибір для маленької дитини.
  • Пенополиуретан. Часто є присутнім у бюджетних моделях матраців. Для багаторічного використання не годиться, оскільки поступово втрачає еластичність.
  • Латекс буває натуральним і штучним. Термін експлуатації тривалий. Латекс м’який, еластичний, має анатомічний ефект. Має непогану терморегуляцію, на нім буде тепле.
  • Меморифоам. Особлива піна, що запам’ятовує форму тіла, що сприятливо позначається на якості відпочинку.

У кожного наповнювача є свої плюси і мінуси, тому їх часто поєднують один з одним. До вибору матраца потрібно підходити з розумом — він безпосередньо впливатиме на здоров’я дитини. Якщо помилитеся — це може привести до проблем із здоров’ям дитини. Тому вибирати наповнювача потрібно коректно, матрац повинен забезпечувати максимальний комфорт.