Будь в курсе

Яку іноземну мову варто вчити сьогодні?

Особливої ​​необхідності зайвий раз говорити про необхідність вчити іноземні мови, немає. Однак перед багатьма абітурієнтами, студентами, топ-менеджерами і навіть керівниками, які цікавляться проблемою вивчення іноземних мов, постає питання про те, яку з мов краще вибрати https://studentway.org.ua/page/polskij-yazyk-line/? Який з них стане в нагоді в майбутньому? За допомогою якого з них, можна зробити хорошу кар’єру?

На думку більшості викладачів іменитих російських гуманітарних ВНЗ, найближче десятиліття збереже свою актуальність англійську мову. За ним йдуть арабську, китайську та іспанську мови. Деякі фахівці прогнозують, що років через п’ятдесят міжнародний статус перейде до китайської мови, який вже сьогодні по затребуваності наздоганяє англійська. Причому популярність його зростає навіть серед школярів і студентів. Англійську ж зберігає своє лідерство за рахунок кількості учнів.

Слідом за китайською мовою зросте попит на знання іспанської. Фахівці пояснюють це сформованим в Європі демографічною кризою, який компенсується за рахунок міграції латиноамериканців і китайців, а також прогнозами розвитку світової макроекономіки.

Зростання інтересу до вивчення арабської мови обумовлений тим, що вже сьогодні на ньому розмовляє близько тридцяти країн світу. Більш наочно ситуація, що склалася відображена на наведеній нижче діаграмі.

Уже сьогодні в багатьох спецшколах країни, орієнтованих на посилене навчання іноземним мовам, активно вивчається китайська мова.

Домінування англійської мови на сьогоднішній день обумовлено активним і повсюдним розвитком Інтернету. Вторгнення англійських слів і фраз в національні мови носить часом агресивний характер і частіше це завдає відчутної шкоди їх збереженню і розвитку.

Наступним за англійським в Росії на сьогоднішній день йде попит на вивчення німецької мови, за ним слід — французький, потім іспанська з італійським. Однак завдяки бурхливому розвитку економіки і активному росту населення Китаю, вже через півстоліття знання китайської стане ключовим.

Вже зараз багато хто прогнозує, що вже до середини XIX століття англійський віддасть перше місце китайському і розділить 3 або 4 місце з іспанським. За прогнозами самих англійців обвал попиту на вивчення їх рідної мови. Однак, на їхню думку, англійська мова на той час пошириться до такої міри, що для більшості перестане вважатися іноземним.

Зробити будь-які загальні висновки про те в якій послідовності варто вивчати мови зробити складно. Це може залежати здібностей і складу розуму. Однак існує закономірність: вивчивши три мови, освоїти четвертий і п’ятий простіше нікуди, т. К. До цього часу виробляється своя певна система.

Фахівці вважають, що починати варто з німецької та французької, на базі яких легше освоїти англійську, а після — голландський. На основі знання німецької легше вивчити скандинавські мови. Румунський, португальська, іспанська або італійський простіше даються після французької. На основі чеського — словацький і польський. На базі арабського — іврит та перської. Доброю основою для їдишу стануть іврит, німецька або один зі слов’янських мов. Після китайського легше даються корейський або японський.