Поради

Ідеальне барбекю з газовим грилем Weber

Газові грилі Weber – надійне обладнання для грилінгу, що підтверджується 10-річною гарантією від виробника. Це унікальні та концептуальні моделі для створення зручної відкритої кухні на задньому подвір’ї. Виробник пропонує різноманіття газових грилів на будь-який смак і гаманець: від портативних Spirit до потужних професійних Summit і Genesis. За посиланням https://americangrill.com.ua/grili-weber/gazovye-grili-i-barbekju/ на сайт спеціалізованого магазину бренду обов’язково знайдеться потрібний варіант за привабливою ціною.

Газовий гриль Weber із серії Spirit

Секрети ідеального барбекю на газовому грилі Weber

Газові грилі Weber – високотехнологічні пристрої для готування барбекю з максимумом комфорту для кулінара. Вони розпалюються одним повертанням ручки та дають змогу керувати температурою зі 100  точністю. Варіативність температурних режимів – можливість смажити стейки та шашлик на прямому жарі (+250 °С), запікати та коптити непрямим способом за середньої температури (+120-180 °С).

Простий контроль температури

Секрети ідеального барбекю:

  • Необхідно добре прогріти гриль. Увімкніть горілки на максимум, опустіть кришку та зачекайте 10-15 хвилин.
  • Враховуйте погоду під час створення своїх кулінарних шедеврів. Час у рецептах вказується для навколишньої температури +20-22 °С. Якщо на вулиці холодніше, то готувати страви треба на кілька хвилин довше. Аналогічне правило працює, якщо на решітку викладено велику кількість продуктів.
  • М’ясо на газовому грилі завжди готується під опущеною кришкою, адже лише так можна досягти його рівномірного пропікання з усіх боків.
  • Обирайте стейки з 5-6 см шаром жиру. Цього достатньо, щоб м’ясо вийшло дуже соковитим і водночас не заливало вогонь жиром.
  • Якщо треба швидко нагодувати велику компанію, розріжте один великий шматок м’яса на кілька дрібних. Так часу знадобиться менше.
  • Для перевертання стейків і котлет використовуйте щипці, а не виделку. Тоді продукти не втратять природну соковитість.
  • Для грилювання рибного філе, креветок та інших ніжних морепродуктів краще взяти спеціальний алюмінієвий лоток, а не викладати їх прямо на решітку.
  • Змащуйте олією не решітку гриля, а поверхню самих продуктів. По-перше, їжа не пригорить, по-друге, з’явиться ароматна та хрустка скоринка.
  • Обережно використовуйте маринади із цукром чи медом у складі. Вони швидко утворюють карамель і підгорають, тому додавати соус рекомендується за 15 хвилин до кінця приготування.
Додавайте маринад наприкінці приготування

Газові грилі Weber дають широке поле для кулінарних експериментів. За допомогою обладнання готують не лише прості однокомпонентні страви, як стейки, а й складніші. Фірмові аксесуари роблять процес грилінгу простішим і приємнішим.