Твій дім

Чищення хромованого крана. 2 простих народних методу

Чищення хромованого крана від вапняного нальоту – справа нехитра. Так, так, ви не дочули. Навіть така робота не здасться вам складною, якщо підійти до питання з розумом. Причому для чищення зовсім не обов’язково купувати дорогі магазинні засоби, адже є чимало ефективних народних методів, які справляться на ура навіть із застарілим вапняним нальотом від жорсткої води.

Якісь хитромудрі способи чищення ми розглядати не будемо, а пропонуємо 2 простих, але ефективних методи чищення хромованого крана:

Насамперед змішувач просто необхідно добре помити теплою водою (витирати не треба). Далі потрібно насипати трохи солі на половинку лимона та натерти їм змішувач по всій площі. Тепер трохи чекаємо, миємо кран за допомогою звичайної губки, все насухо витираємо. Справа зроблена – кран блищить, як новенький.
Для другого способу знадобиться сода. Цей спосіб теж елементарний. Насипте трохи соди на ганчірку, добре натріть змішувач з усіх боків. Трохи зачекайте, промийте кран, витріть, насолоджуйтесь отриманим результатом. До речі, якщо немає соди, її легко можна замінити оцтом. Змочили оцтом ганчірку і взялися до роботи. Ефект буде не гірший.
І ще одна важлива порада насамкінець. Регулярно протирайте крани звичайною сухою ганчіркою, так ви уникнете утворення нового нальоту на змішувачі і тоді посилене чищення хромованого крана від вапняного нальоту від жорсткої води вам не знадобиться.