Твій дім

Пластикові вікна. Правильний догляд

Багато хто, прочитавши назву цієї статті, скажуть: «Та який може бути догляд за пластиковими вікнами? Протер ганчіркою, от і всі справи!». Так, догляд за пластиковими вікнами – справа нескладна, та лише одним протиранням скла вона не обмежується.

Навіть у цій роботі є деякі правила, які необхідно дотримуватись, щоб пластикові вікна прослужили вірою та правдою довгі роки. Витрачати дорогоцінний час ми не станемо, одразу розберемо 4 важливі правила, з яких складається догляд за пластиковими вікнами:

1. Догляд за склом пластикових вікон. Найпростіше доглядати за склом. Тут усе просто. Їх досить регулярно протирати, використовуючи звичайний засіб для миття вікон та безворсову ганчірку.

2. Догляд за ущільнювачами пластикових вікон. Не варто забувати про ущільнювачі. Раз на півроку їх рекомендується чистити і змащувати спеціальним засобом догляду за ущільнювачами, що містить силіконове масло. Це допоможе підтримувати вологовідштовхувальні властивості ущільнювачів на належному рівні.

3. Як доглядати за рамою вікна. Для цієї справи підійде звичайний мильний розчин. Нанесіть його на раму та змийте водою. Замість розчину можна використовувати і спеціально призначені для цієї мети засоби для чищення. Головне – не застосовувати для чищення рами абразивні засоби для чищення і розчинники.

4. Тепер – складові елементи пластикових вікон, що рухаються. Їх також важливо раз на 6 місяців очищати від пилу і бруду і змащувати маслом складові елементи вікна, що рухаються. Пам’ятайте, олія не повинна містити смол та кислот.

Ось і весь нескладний догляд пластикових вікон. Тепер не забувайте дотримуватися цих правил на практиці, щоб ваші вікна прослужили якнайдовше.