Твій дім

Як вибрати кухонну мийку?

Біля кухонного миття виконуються всі роботи з приготування їжі. Тому при виборі миття слід звертати увагу як на її дизайн, так і на експлуатаційні характеристики.

Але виробники в наші дні виготовляють мийки з різних матеріалів, що ускладнює вибір найбільш підходящої моделі. Давайте розглянемо властивості мийок із різних матеріалів.

Мийка зі сталі

Почнемо зі сталевих мийок. Виготовляють їх із легованої сталі, яка не боїться корозії, ударів та перепадів температури. Саме такі миття вражають нас сяючим блиском. Але товщина сталі має бути не менше 0,7 мм. Тільки в цьому випадку миття зможе витримати гору посуду. Ще можна відзначити, що із сталі виробники виготовляють мийки різних форм та розмірів. Причому сталь обробляють так, що виходять миття, як із дзеркальною, так і з матовою поверхнею. А для зручності користування крила миття роблять рифленими. Ще є моделі сталевих мийок із титановим напиленням. У цьому сегменті мийок можна підібрати модель, яка добре впишеться в будь-який інтер’єр кухні.

Ось тільки сталеві мийки дуже галасливі. Шумопоглинання у стали дуже погане. Особливо це помітно у моделей, товщина стінок яких менша за 0,7 мм. Але ця проблема усувається звукопоглинаючими накладками. Ще варто відзначити, що в основному саме штамповані мийки мають тонкі стіни. Та й глибина чаші у них лише 15 см, що може призвести до розбризкування води. Хоча бувають і штамповані мийки з товстими стінами, але коштують досить дорого. А ось зварні мийки мають стіни завтовшки близько 0,5-1,2 мм.

Мийки з композитних матеріалів

Дуже естетично виглядають мийки з композитних матеріалів. Причому кожен виробник має свої нюанси в технології виробництва мийок з цих матеріалів. Складаються композитні мийки з гранітної крихти та сполучної речовини. Чим більше гранітної крихти у виріб, тим він міцніший і стійкіший до ударів. Мийки з низьким вмістом гранітної крихти за своїми властивостями ближчі до пластику. Якісне композитне миття має бути важким і твердим. Візуально вона має здаватися кам’яною, а не акриловою.

Композитні мийки мають гарну міцність і стійкість до високих температур. Та й кольорова гама у них досить широка. Крім того, вони не вбирають у себе вологу, що спрощує догляд за ними. Але тут варто відзначити, що у якісних мийок поверхня гладка та шовковиста. А ось у моделей низької якості поверхня пориста, що ускладнює догляд за ними. Ще можна відзначити, що існують моделі композитних мийок із антибактеріальним покриттям.

Мийки з латуні та міді

Що стосується мийок з латуні та міді, то виготовляють їх тільки на замовлення. Це стосується і мийок з природного каменю. Усе це продукція штучного виробництва. Коштують такі мийки дуже дорого. Догляд за ними досить складний. А головною їхньою гідністю є те, що вони підкреслюють високий статус господарів.

Мийки з кераміки

Ще на ринку можна зустріти керамічні мийки, які виглядають дуже ефектно. Крім того, вони стійкі до дії кислот. Та й високих температур вони не бояться. Але конструкція їх дуже тендітна. Тому на кухні такі мийки встановлюють дуже рідко.