Твій дім

Як швидко зробити мішок для пилососа своїми руками

Пилосос – важливий побутовий прилад, без якого неможливо уявити наше життя. Але з часом мішки для збирання пилу зношуються. Що робити, якщо мішок для пилососа непридатний, і не завжди є можливість придбати необхідний аксесуар саме для вашої моделі пилососа?

Ми розповімо вам, як зробити мішок для збирання пилу своїми руками та заощадити ваші гроші. Ви самі переконаєтесь, наскільки це швидко та нескладно.

З якого матеріалу зробити мішок для пилососу?

Для виготовлення даного аксесуару багато хто пропонує використовувати тканину для подушок (тік), флізелін, інші щільні тканини (вельвет, наприклад), в хід йдуть навіть капронові колготки. Ми пропонуємо пошити мішок для пилососа із спанбонду – це такий укривний нетканий матеріал, який продається в будь-якому садівничому магазині або господарському і коштує копійки. Беріть той, що щільніше, тому що він краще буде утримувати найдрібніші частинки пилу.

Кроїти мішок для пилососа будемо з матеріалу спанбонда складеного вдвічі чи втричі (все залежить від щільності тканини), за розмірами старого оригінального мішка або розміри можна зняти, відкривши саму кришку пилососа: необхідно виміряти довжину та ширину, у нашому випадку розміри мішка вийшли зі сторонами 30 см + на підгин – 1 см. Тобто наша форма – прямокутник з розмірами сторін – 62 см х 32 см.

Перший спосіб виготовлення мішка для пилососу:

Складаємо форму навпіл і з’єднуємо сторони степлером наглухо. Щоб вийшов якісніший багаторазовий мішок для збору пилу, можна прострочити всі сторони на швейній машинці, а на одну зі сторін пришити замок-блискавку або стрічки-липучки.

По центру необхідно вирізати круглий отвір, для цього від старого мішка відкрутіть викруткою пластикову деталь кріплення і необхідно викроїти діаметр отвору і вирізати.

Залишилось прикріпити пластикове кріплення від оригінального мішка до нового.

Якщо необхідно зробити одноразовий мішок для збору пилу – перенесіть форму пластикового кріплення на щільний картон, потім прикріпіть отриману картонну заготовку до мішка з спанбонда за допомогою клею або тим же степлером.

Другий спосіб виготовлення мішка для збирання пилу:

Для того, щоб пошити багаторазовий мішок для пилососа, якісніший, потрібна швейна машинка.

Будемо використовувати попередню форму. Різниця в тому, що отвір потрібно зробити центром викрійки.

Потім прикрутити пластикове кріплення.

Краї необхідно підігнути та прошити, як на малюнку. Цей край мішка залишимо відкритим, що зручно для витрушування. Закриватися край буде спеціальним затиском від оригінального мішка.

Довжину виробу потрібно розділити на чотири частини та поставити мітки.

Тепер необхідно пристрочити на машинці дві останні четверті частини деталі.

Залишилося зрізати куточки та прошити. Усі шви бажано прокладати двічі, для більшої герметичності.

Тепер мішок для пилососу вивертаємо.

Край складаємо та простягаємо у пластиковий затискач. Мішок для збирання пилу готовий.

Тепер залишилося вставити мішок у пилосос. Ось так легко та швидко можна зробити мішок для пилососа своїми руками. Ви будете вражені якістю роботи пилососу з новим мішком для сміття.