Подорож для двох

Болгарія

Болгарія – це дуже красива та гостинна країна зі спорідненою культурою, безліччю пам’яток та комфортним кліматом. Чисті піщані пляжі Чорного моря, стародавні міста з багатою історією та порівняно низькі ціни на відпочинок приваблюють сюди тисячі туристів уже багато років. Останнім часом сервіс у готелях, як і курортна інфраструктура, наблизилися до європейських стандартів.

Навіщо їхати до Болгарії

Відпочинок у Болгарії відмінно підійде для сімей з дітьми, завдяки цілющому м’якому клімату, якісному харчуванню, дрібнопіщаним пляжам, різноманітності зелені та розвиненій інфраструктурі. Дитячі парки атракціонів, міні-поїзди для пересування курортом, водні дитячі гірки, дитячі дискотеки, водний картинг, а також багата культурна програма: міжнародні дитячі фестивалі та конкурси проводяться протягом усього сезону.

Другим за популярністю є оздоровчий відпочинок. Більшість туристів, які відвідали Болгарію, проходять хоча б один курс бальнеолікування. Це таласотерапія, антистрес, косметика, антицелюлітна програма, лікувальна дитяча програма та багато іншого.

Крім того, Болгарія чудово підійде для молодіжного відпочинку, тому що тут є величезна кількість розваг у курортних центрах, нічних барів та дискотек у поєднанні з багатою культурною програмою та безліччю пам’яток.

Взимку в Болгарії відкрито кілька великих гірськолижних курортів, які славляться досить високим рівнем сервісу та ціновою доступністю.

Коли їхати до Болгарії

Туристичний сезон починається в Болгарії з кінця травня, проте вода в морі добре прогрівається лише у середині червня. Завершується сезон у середині жовтня. Середня температура повітря у травні +20°С, у червні та вересні +25°С, у липні та серпні +26-28°С. Сильна спека – рідкісний виняток завдяки освіжаючому морському бризу.

готелі Болгарії

Вибір готелів у Болгарії досить широкий. Це і зовсім недорогі 3* готелі, і котеджі, і готелі «нового покоління», які мають повне право називатися 4* готелями. Батьки з зовсім маленькими дітьми часто вибирають тури до Болгарії з розміщенням у котеджах, де є обладнана кухня. Яку б категорію готелів Ви не обрали, більшість готелів у Болгарії потопають у зелені, а розваги починаються прямо на пляжах.

Куди вийти в Болгарії

Практично в кожному великому курорті Болгарії є прогулянкові вулиці або набережні з безліччю магазинчиків кафе та ресторанів. Вечорами тут завжди людно, місцями проходять цікаві розважальні шоу чи вуличні вистави, працюють атракціони. Багата екскурсійна програма може суттєво доповнити Ваші враження від відпочинку. Крім того, всі завжди можете відвідати великі міста, такі як Варна та Бургас та ближче познайомитися зі звичайним життям цієї країни. Болгарія поки що залишається відмінним місцем для шопінгу, оскільки ціни в магазинах суттєво дешевші за європейські, хоча останнім часом все більше до них наближаються.

Кухня в Болгарії

Болгарська кухня заслуговує на особливу увагу. Вона має багато спільного з кухнями інших балканських країн та Туреччини: гострі приправи, велика кількість овочів, пікантний смак. Ціни в Болгарії на їжу та вино невисокі (склянка болгарського пива – 80 центів, келих місцевого вина – трохи більше 1$, порція шопського салату – 1.5$, гаряча страва коштує, в середньому, 4$). Особливо славляться таверни в народному стилі, які називаються “механами” – в них подаються виключно національні страви. Туристи давно оцінили переваги болгарської кухні. Це смачна, ароматна та різноманітна кухня, яка задовольняє будь-який смак. Одним із найдавніших і шанованих ремесел болгарського народу є виноробство. Вперше винороби з’явилися на болгарських землях багато тисяч років тому, і з того часу болгарський народ успадкував цю майстерність. Багатий і різноманітний вибір білих вин: тамянка, дим’ят, ракацителлі, рислінг, шардоне, а також червоних: памід, гимза, мавруд, млинце каберне. Болгари вигадали і “ракію” (сливове бренді).