Подорож для двох

Бразилія

Найбільша країна Південної Америки, відома своїми шикарними пляжами, галасливими святами, масштабними карнавалами в Ріо-де-Жанейро та по всій країні, а також оригінальною кухнею та неповторним колоритом. У Бразилії треба обов’язково побувати не тільки тим, хто не представляє пляжний відпочинок без галасливих вечірок і веселих тусовок, але й тим, хто любить відпочивати тихо і всією сім’єю – місце і дозвілля до смаку знайдеться і тим, і іншим. Також Бразилія буде цікава прихильникам еко-туризму та екстремального відпочинку: джунглі та ліси Амазонії займають близько 60% території країни, через них прокладено незліченну кількість туристичних стежок. Неспішний сплав на каяку Амазонкою або захоплююче сафарі по тропічному лісі залишать яскраві враження на все життя.

Навіщо їхати

Відпочинок у Бразилії – це коктейль найрізноманітніших видів відпочинку, тут зможуть чудово провести відпустку як сім’ї з дітьми, так і любителі тривалих екскурсій, еко-туризму чи екстриму.

Пляжний відпочинок – це не лише знамениті Копакабана та Іпанема, але й сотні найкрасивіших пляжів із білим піском уздовж усього узбережжя. Сезон тут дуже тривалий, а якість пляжного відпочинку на висоті.

Найбагатша природа Бразилії приваблює прихильників еко-туризму, особливо виділено понад 20 заповідників та національних парків, а на території Амазонії розташувався найбільший у світі тропічний ліс, також дуже популярні серед туристів каскад водоспадів Ігуасу, що розтягнувся майже на 3 км. Найвідчайдушніші можуть не лише здійснити прогулянку на каное Амазонкою та познайомитися з його найбагатшим світом флори та фауни, а й вирушити на сафарі через джунглі.

Знаменитий щорічний бразильський карнавал збирає величезну кількість туристів з усього світу. Центр свята – у Ріо-де-Жанейро, але фестиваль захоплює всю країну, і в ньому можна буде взяти участь навіть у невеликому тихому прибережному містечку.

Коли їхати

Клімат у Бразилії тропічний, комфортний, сезон пляжного відпочинку триває цілий рік. Температура коливається від +23 до +32°С протягом року, на півночі країни взимку може опускатися до +20°С. Певна хмарність можлива у першій половині року: з січня по березень або з березня по червень залежно від географічного розташування курорту. В решту часу ясно – до 300 сонячних днів на рік. Для серфінгу несприятливим вважається період із березня по травень – через сезон дощів.

Готелі

Умови розміщення та готельна база варіюються залежно від конкретного міста чи курорту. Ріо-де-Жанейро має у своєму розпорядженні найширший вибір готелів від скромних 3* до розкішних 5* з унікальною інфраструктурою, переважна більшість готелів – висотні міські будівлі з невеликою територією. Пляжні курорти найчастіше пропонують розміщення в комфортабельних сімейних готелях, крім того на будь-якому курорті можна знайти апарт-готель за смаком та гаманцем. У відокремлених куточках країни найзручнішим варіантом розміщення стане ранчо або приватна фазенда. Любителі національного колориту та домашнього затишку оцінять розміщення у садибі – невеликому сімейному готелі з харчуванням.

Чим зайнятися

Знамениті Копакабана та Іпанема – головні пляжі Бразилії та улюблене місце відпочинку як бразильців, так і туристів з усього світу. Копакабана – це 4 км відмінного піску та місць для загоряння, приємна прибережна лінія, нескінченні кафе, бари, нічні клуби, казино, словом, все, що потрібно для безтурботного пляжного відпочинку. Іпанема – досить спокійне місце, поряд популярний престижний район, саме цей пляж віддають перевагу сім’ям з дітьми, тут дрібніше, ніж на Копакабані, а хвилі тихіше. У пішій доступності від Копакабани розташовано величезну кількість готелів на будь-який смак та бюджет.

Центр серфінгу, кайт-серфінгу та інших видів спорту – штат Санта-Катаріна, також популярні курортні містечка Форталеза та Флоріанаполіс. Сезон катання – практично цілий рік, за винятком періоду з березня до травня.