Красота+

Інфрачервона сауна: показання та протипоказання

Інфрачервона сауна: чи є шкода?

Багато людей мають упередження проти інфрачервоного випромінювання – нібито це дуже шкідливо для здоров’я. Але вони забувають, що це природне випромінювання навколишнього середовища, яке постійно діє на людину, хоче вона того чи ні. Тому безглуздо вважати, що інфрачервоні сауни набагато небезпечніші від того ж сонця.

А головне, що інфрачервоні сауни не пов’язані із водними процедурами, як можна було б подумати із назви. Зовсім немає. Камера ця дуже компактна, вона займає приблизно один квадратний метр площі, та й важить лише близько ста кілограмів. Можна придбати інфрачервону камеру для домашнього використання. Продається вона зазвичай у розібраному вигляді, тому її потрібно буде зібрати. Хоча це займає всього 30 хвилин, і ви вже можете відразу користуватися ним через 15 хвилин, які потрібні, щоб прогріти камеру до оптимальної температури 60°С.

Звичайно, не варто зловживати тривалим перебуванням в інфрачервоній сауні. Тому що питання про те, чи користь чи шкода вона принесе вам, залежить про багато факторів і не в останню чергу від особливостей вашого організму. А ще й від:

– Довжини самої хвилі;
– Інтенсивності інфрачервоного випромінювання;
– Часу разового впливу цього випромінювання;

Тому якщо ви зловживатимете часом в інфрачервоній сауні, поєднання цих несприятливих факторів може зашкодити вашому здоров’ю, але при дотриманні правил використання камери цього не станеться.

Протипоказання

Як вже зазначалося, шкода інфрачервона сауна не приносить, але є протипоказання, за наявності яких вам не слід користуватися нею:

– гнійні процеси;
– висока температура;
– інфекційні захворювання;
– цукровий діабет із періодичними загостреннями.

За наявності цих факторів або підозри на них обов’язково проконсультуйтеся з лікарем перед застосуванням інфрачервоної сауни. Не варто вирішувати це питання самостійно.

І не піддавайтеся помилці, що інфрачервона сауна – засіб лікування захворювань. Це не так. Вона є профілактичним засобом під час курсу загальної терапії.