Красота+

Плюси та мінуси розвантажувальних днів

Найбільшим плюсом розвантажувальних днів є те, що скласти меню на день дуже легко. Якщо ви вирішили розвантажуватися на яблуках, достатньо купити 1,5 кг цих фруктів і розділити їх на кілька прийомів їжі. При рисовому дні відваріть одну склянку цього продукту без додавання рису. З’їсти його потрібно кілька прийомів (від 3 до 6).

Одними із найпопулярніших є розвантажувальні дні на молокочаї. Люди, які їх практикують, стверджують, що переносяться вони досить легко, втрата ваги становить до 2 кг, при цьому покращується стан шкіри, волосся, нормалізує обмін речовин. Але такий ефект можна приписати і розвантажувальним дням інших продуктів. Влаштовуються один – двічі на тиждень подібні дні допомагають очистити організм від шлаків, нормалізувати роботу кишківника.

Також під час розвантажувальних днів відбувається витрата жирових запасів, що є важливим моментом для всіх, хто худне.

Але є в такому режимі харчування свої мінуси. І часто їх більше ніж плюсів. Перший мінус – це те, що витримати день розвантаження буває дуже важко чисто психологічно. Багато хто з тих, хто тільки починає дотримуватися їх, відзначають, що стають більш дратівливими, знижується увага, працездатність, збільшується ймовірність нервового зриву.

У деяких людей погіршується самопочуття. Від голоду в них починає боліти голова, з’являється запаморочення, слабкість, порушується сон. Саме тому не рекомендується робити розвантажувальні дні більше двох разів на тиждень.

Ще одним мінусом цих днів є те, що вони можуть завдати шкоди шлунково-кишковому тракту. Багато продуктів, які використовуються для даного способу схуднення, викликають підвищення кислотності шлункового соку, стимулюють його вироблення. Таку властивість мають яблука, кефір, овочі. І якщо у людини є проблеми з шлунково-кишковим трактом, то краще утриматися від проведення таких днів. Та й у здорової людини можуть розвинутися виразкова хвороба шлунка, гастрити, дуоденіти та інші захворювання.

Багато хто радіє, коли встають на терези після розвантажувального дня. Деякі втрачають у цей період до 2 кг. Але слід зазначити, що у зниження ваги йде переважно з допомогою виведення з організму рідини, солей і вуглеводів. Але як тільки людина починає нормально харчуватися, баланс цих речовин відновлюється, і вага практично повертається до колишнього значення.

Деякі використовують розвантажувальні дні, щоб стимулювати втрату ваги за дотримання якоїсь дієти. Але організм у цей час може навпаки уповільнити метаболізм, тому що йому не вистачатиме енергії для нормальної роботи.

Підсумовуючи, можна сказати, що розвантажувальні дні не такі невинні, як здається на перший погляд. Та й ефект від них не такий гарний, як багато хто очікує. Але є альтернатива. Досить просто правильно харчуватися, тоді ваша фігура і ваша вага завжди будуть у нормі, і, отже, не буде потреби у такому способі схуднення.